JAN VAN DER WERF - INSECTENBESTRIJDING


 
Tuininsecten

Oorworm
De oorworm is een bekende bewoner in de tuin. Ze houden zich op in wat vochtige omgeving, en helpen bij het verteringsproces van dood plantaardig materiaal, en dode insecten. Soms tasten ze zacht rijp fruit aan.
Zodra ze in grote aantallen onder vloeren e.d. tegenkomen, zal de oorzaak (vocht + afval) weggenomen moeten worden. Het werken met bestrijdingsmiddelen, zonder de oorzaak weg te nemen, is géén goede oplossing.
Bij overlast wegvangen in een omgekeerde bloempot, of vochtige doek. Daarna herplaatsen in de vrije natuur.
 

Pissebed
De pissebed is geen insect, maar is wel een bekende bewoner van onze tuin. Het bestrijden met bestrijdingsmiddelen zal vermeden dienen te worden. De oorzaak is de woonomgeving.
Ze leven in een vochtige omgeving en voeden zich voornamelijk met rottend organisch materiaal.
Bij overlast de oorzaak wegnemen, en wegvangen in een omgekeerde bloempot, of vochtige doek. Daarna herplaatsen in de vrije natuur.
 

Duizendpoot
Duizendpoten hebben 2 poten per segment. De duizendpoot leeft van kleinere insecten. Duizendpotem zijn gevoelig voor luchtvochtigheid.
Bij overlast luchtvochtigheid verlagen d.m.v. 'doortochten', of verwarmen. Een enkel exemplaar in huis oppakken en naar buiten brengen.
 

Miljoenpoot
Miljoenpoten hebben 4 poten per segment. De miljoenpoot leeft van organisch materiaal. Sommige soorten voeden zich met algen en schimmels.
Ze leven in vochtige omstandigheden onder bladeren, composthopen, onder stenen en rottend hout.
Bij ernstige hinder de omstandigheden (vocht) veranderen. Een enkel exemplaar in huis oppakken en naar buiten brengen.

Deze 'tuinbewoners' niet behandelen met chemische bestrijdingsmiddelen.