JAN VAN DER WERF - INSECTENBESTRIJDING


 
Kakkerlakken

Duitse Kakkerlak 
De volwassen Duitse kakkerlak is 10 - 15 mm lang. Lichtbruin van kleur en twee zwarte lengtestrepen op het borstschild. Onder de dekschilden heeft het vleugels die slechts zelden gebruikt worden. Is een liefhebber van warme, vochtige en voedselrijke omgeving en is meestal in keuken en omgeving te vinden. Zal zich in ruimten met een achterblijvende hygiëne snel vermeerderen. Hoort niet in de menselijke woonomgeving thuis. Deze kakkerlak is een smetstofdrager en verplaatst schadelijke bacteriën naar ons voedsel. Vreet van ons voedsel en laat ontlasting achter.

Overlast blijft meestal niet beperkt tot één woning, maar zal zich snel in het blok (flat) uitbreiden. De bestrijding zal professioneel moeten gebeuren. De ´zelfwerkzaamheid´ met spuitbussen is ongezond, ontoereikend resultaat en niet kostenbesparend. Bestrijding kan professioneel worden uitgevoerd met vloeistof of gel. De gelbehandeling vraagt voor de klant de minste voorbereiding, maar zal niet altijd de goedkoopste zijn. Vraag voor meer informatie onze speciale brochure aan.

Oosterse Kakkerlak (bakkerstor)
De Oosterse Kakkerlak is 20 - 28 mm lang. Blauwzwart van kleur. Lange voelsprieten. Ze zijn lichtschuw en verschuilen zich doorgaans op iets koelere plaatsen dan de Duitse kakkerlakken (kruipruimten / kelder bij CV leidingen). Hoort niet in de menselijke omgeving thuis. Komt vooral voor bij grootkeukens en horeca. Deze kakkerlak is een smetstofdrager en verplaatst schadelijke bacteriën naar ons voedsel. Vreet van ons voedsel en laat ontlasting achter.

De bestrijding zal professioneel moeten gebeuren. De ´zelfwerkzaamheid´ met spuitbussen is ongezond, ontoereikend resultaat en niet kostenbesparend. Bestrijding kan professioneel worden uitgevoerd met vloeistof - lokazen - gel. De gelbehandeling vraagt voor de klant de minste voorbereiding en zal voor de professionele klant zeker niet duurder zijn. 

Vraag voor meer informatie onze speciale brochure aan. 

Overige Kakkerlakken
In Nederland komen sporadisch nog enkele andere soorten voor. Hierbij valt te denken aan de Amerikaanse kakkerlak / Australische kakkerlak / Surinaamse kakkerlak. De kans dat U ze thuis tegenkomt is niet erg groot. Liefhebbers van tropische planten lopen op ´ruilbeursen´ soms een kleine besmetting op. In tropische kassen en tropische zwembaden kunnen ze zich goed handhaven en vermenigvuldigen. Bij aantreffen kunt U het beste de bedrijfsleiding waarschuwen.