JAN VAN DER WERF - INSECTENBESTRIJDING


 
Vlooien

De honden- en kattenvlooien kenmerken zich door het springende gedrag. Ze springen ±30 cm hoog door hun goed ontwikkelde achterpoten. Komen vaak voor in de omgeving van mensen met huisdieren. Meestal na een vakantie van de bewoners, blijken de vlooien bezit genomen te hebben van de woning. De vrouwtjes kunnen bij mensen een ´bloedmaaltijd´ halen. Daarnaast kunnen de enorme aantallen erg hinderlijk zijn.

Bestrijding voorkomen: zorg voor dat U met vakantie gaat, de woning schoon achterblijft (stofzuigen, ook op de moeilijk bereikbare plaatsen). Op de plaats van de (lege) hondenmand de vloerbedekking spuiten. Blijft Uw kat in het lege huis achter, vraag dan de buurvrouw om 2 x per week de vloer te willen zuigen op plaatsen waar het dier mag lopen. 

Bestrijding bij overlast: de spuitbussen die hiervoor in de handel zijn doen hun werk goed. Als de (goede) spuitresultaten uitblijven, moet het gezocht worden in de combinatie van `hoe erg is mijn overlast en hoeveel spuitbussen zal ik gaan gebruiken (heb ik gebruikt).

Eén spuitbus voor de hondenmand en omgeving is genoeg, maar voor een hele etage (of woning) te weinig. Beter is het om voor totale bestrijding van een pand een professionele bestrijder te vragen. 

Vraag voor meer informatie onze speciale brochure aan.