JAN VAN DER WERF - INSECTENBESTRIJDING


 
Vliegen

Kamervlieg
Een bekend volwassen insect van plm. 8 mm. De kleine kamervlieg is plm. 6 mm. Komt voor in woonomgeving / boerderijen / manege´s etc.  Kunnen door grote aantallen erg hinderlijk zijn. Een vliegenvrouwtje zorgt voor 600 - 2000 nakomelingen. Per keer legt ze ongeveer 150 eitjes. Van ei tot volwassen insect is ongeveer 1 - 3 weken. Vrouwtjes leven 8 - 12 weken. Door hun ´vervuilende´ gedrag zijn ze niet wenselijk in de omgeving van mensen.

Wering 1: voor een enkele vlieg kan de vliegenmepper een goede oplossing zijn. In wat drukker bezochte ruimten kan goed doortochten helpen. De ramen die niet open kunnen, lichtdichtmaken d.m.v. een gordijn.

Wering 2: ophangen van speciale vliegenvangbekers, vliegenvangzakken (buiten bij de bron). Binnenshuis vliegenlijmstroken bij lampen ophangen.


Bestrijding - 1: gebruik maken van speciale UV-A lampen. Mail / bel voor informatie.
Er zijn tegenwoordig zeer sfeervolle en moderne vliegenvanglampen.

Bestrijding - 2: het gebruik van bestrijdingsmiddelen overlaten aan de vakmensen. Alleen zij kunnen dit goed voor U oplossen.

Voor particuliere klanten en professionele bedrijven beschikken wij over een uitgebreid assortiment UV-A lampen in blauwe- en groene lampen.

Vraag voor meer informatie onze speciale brochure aan.
 

Vleesvlieg
Blauwe Vleesvlieg - heldere blauwe metaalachtige kleur

Grauwe Vleesvlieg - matblauwe metaalachtige kleur

Groene Vleesvlieg - heldere groene metaalachtige kleur

Vrouwtjes leggen honderden eitjes in rauw vlees (vleesafval - dode dieren).

Wering: Vlees- en vleeswaren goed afgedekt en gekoeld bewaren. Van de vuilcontainers de deksels iets op een kierstand i.v.m. ventilatie.
Vleesafval in de warme zomer niet dagelijks in de vuilcontainer, maar vlak voor het moment van legen het (gekoelde) vleesafval toevoegen aan de vuilcontainer.